Hier en daar beginnen mensen te vragen: “Seg, wanneer treed je nog eens op?” Dan besef ik dat het hoog tijd is om nog eens een update te geven over mijn creatieve pad.

 

De theatervoorstelling “Dichter bij de maan” was heerlijk om neer te mogen zetten. Het lukte me echter niet om voet aan wal te krijgen in andere theaterzalen. Ik kreeg even genoeg van promo voeren en dan viel ik in december nog van mijn fiets ook, met een kleine hersenschudding tot gevolg. Dat legde me letterlijk en figuurlijk plat. Gelukkig herstelde ik snel, maar het zette me wel aan het denken. Waarom stroomt het niet? Mijn harde werk leverde weliswaar resultaten op, maar van een vlotte flow kon je nu ook niet echt spreken. Uiteraard kon ik in no time 5 externe redenen opsommen waarom het niet liep zoals ik wou, maar ik wist dat ik ook naar binnen moest kijken. Waar hield ik mezelf tegen?

 

Ik maakte afspraken bij verschillende specialisten in verschillende domeinen en ik kwam er al snel achter dat ik nog meer mezelf mocht worden. De Jill die ik écht ben, los van alle verwachtingen, los van erkenning.

 

Zo ging ik iets onderzoeken wat al 10 jaar in mijn achterhoofd zat. Drie afspraken en 2 weken later, ging ik mijn eerste begrafenis voor. Het ging ongelooflijk snel. Wat me opviel, was dat ik geen seconde zenuwachtig was, niet voor het gesprek met de familie en niet voor de plechtigheid. Ondertussen deed ik al een tweede uitvaart, heb ik naamkaartjes en een e-mailadres van Sereni, één van de grotere uitvaartplanners. 

Het mooie aan Sereni is dat ze ook nazorg bieden. Ze organiseren bijvoorbeeld luisterconcerten en herdenkingsavonden. Op 15/11 mag ik zo’n avond muzikaal verzorgen, samen met mijn podium-maatje Dirk Schreurs.

 

Het klopt. Alles wat ik graag doe, spreken voor een groep, teksten schrijven, verbinden, zingen,… lijkt hier samen te komen. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor deze kansen en ervaringen!

 

Ook los van Sereni en zelfs los van de uitvaartsector, mag je me altijd contacteren om te spreken of een ceremonie te leiden. Zo mag ik op 21 augustus spreken op de feestelijke opening van de tentoonstelling van kunstenares van Liv Van Hyfte in ‘t  Rivierenhof!

 

Ik ben heel dankbaar en heel benieuwd waar dit pad me nog zal brengen.

En als het optreden van 15 november ‘openbaar’ wordt gesteld, dan laat ik het zeker weten!

liefs, Jill