Niets doen…

 

En ja, eindelijk is de cd er. Ik laat het meteen aan mijn sponsors weten maar de promo is voor later want ik vertrek op vakantie, een portie verdiende rust! En rust zal ik krijgen.

De eerste dag in het buitenland slaag ik er namelijk in mijn gsm compleet te blokkeren. ‘Toestel niet beschikbaar’ is het enige dat nog op het scherm verschijnt. Geen mails dus, geen foto’s, geen telefoon, geen whatsapp, sms, FB of LI, geen bankzaken, geen muziek en geen opname mogelijkheden,… ik ben TOTAAL onbereikbaar! Het enige wat ik kan doen is helemaal aanwezig zijn bij mijn gezelschap en bij mezelf. 

Het doet wat met een mens. Ik word terug geworpen naar de tijd dat we aan de deur gingen bellen om te vragen of hij of zij kwam buiten spelen. Een andere optie had je niet. 

In ieder geval, ik krijg de gevraagde rust en geniet van de vakantie.

Eenmaal thuis neem ik contact op met mijn werkgever om dit zo snel mogelijk op te lossen. Ondertussen behelp ik me met een geleend toestelletje van mijn papa. In ‘t begin is dat grappig maar na een tijdje werkt het op mijn systeem. Vier keer op een knop moet drukken om de letter R te selecteren, really??  Een sms sturen wordt een helse opdracht. 

Maar door deze situatie, die 15 dagen aanhoudt, steken de existentiële vragen weer de kop op. Wie of wat zijn we écht. Want kijk, ik eet, drink en adem dus ik leef. Aan al mijn prioritaire behoeften wordt voldaan. Maar anderzijds kan ik zonder dat toestel nog nauwelijks meedraaien in de maatschappij … 

Wat ik wél nog kan regelen is een les ‘stretching’ boeken. Heerlijk vind ik dat! Je blijft soepel, je voert stress af (van teveel woorden met een R te sms-en) en het ontspant! Op het einde van de les mogen we 2 minuten plat liggen en zegt onze coach: “Soms moet je niets doen om alles te laten gebeuren.”

Dit neem ik ter harte. Ik ben terug bereikbaar ondertussen. Ik draai weer mee maar ik kies ervoor om de situatie nog even aan te houden. De promo volgt later.

Ik ga nog even niets doen, om alles te laten gebeuren.

Fijne vakantie nog!

!
veel liefs

Jill