Een platenlabel met naam (in de Nederlandstalige niche), had wel oren naar mijn muziek. Ik bezorgde nog een aantal nieuwe songs waaronder “Hannah”, dat erg warm werd onthaald!. De publisher wilde eraan meewerken en er een jonge producer bij betrekken op voorwaarde dat hij medewerking zou krijgen van Radio2.
Helaas, die neuzen staan in een andere richting en het gaat dus niet door.
Maar niet getreurd, ik breng “Hannah” sowieso uit, zij het in eigen beheer.
Iemand anders uit de muziekwereld had me ook reeds duidelijk gemaakt dat er twee opties zijn. Ofwel jaag je succes na en pas je je aan (aan wat de radio wil) ofwel doe je je ding en geniet je er gewoon van.
Die keuze is snel gemaakt voor mij. Ik krijg vaak te horen dat ik erg authentiek ben en dat men gelooft wat ik zing. Als ik me zou “aanpassen” dan zou ik die kwaliteit waarschijnlijk verliezen. En trouwens, voor ieder wat wils, toch?
Ben ik dan niet teleurgesteld? Gho, ik heb geleerd om, als een situatie anders loopt dan je graag had gezien, het volgende te doen; Dan leg ik mijn hand, wrijvend over mijn kin, frons het voorhoofd een beetje en zeg…. “mmmm, interessant”, net zoals een onderzoekende professor die een proef uitvoert en een andere uitkomst krijgt dan verwacht.
Probeer dat maar eens. Alles wordt meteen luchtiger!
Volgens mij draait het leven om twee dingen: groeien en plezier maken (beide liefst op een bedje van liefde). Met plezier maken bedoel ik dat we de dingen niet te serieus moeten nemen. Pas op, ik wil niet alles kapot relativeren. Je zal maar de familie uit Wijtschate zijn die alles verloor. En er zijn nog 1000 andere erge voorbeelden.
Maar als het even kan, wrijf dan over je kin en zeg…. “mmm interessant” en ga verder met een glimlach.
Mijn tweede punt, groeien, is misschien wel het allerbelangrijkste. “Zonder groei, geen leven”, zou ik durven zeggen. Anders gezegd: “There is no passion to be found playing small and setting for a life that is less than the one you are capable of living”(N. Mandela).
Geef mij maar wat passie! En ja, daarvoor moet je uit je comfortzone durven stappen. Jezelf stretchen.
Ik hou van stretchen, of dat nu in de muziek is, in de sport of in persoonlijke groei. Het bracht me al op mooie plaatsen zoals India, Yosemite en het podium van het Sportpaleis (kwis: welke plek hoort bij welk groeitraject 😉 )
Deze drie thema’s, muziek, sport en persoonlijke groei zijn een rode draad in mijn leven die zich afwisselend (en soms gelijktijdig) opdringen. Ondanks mijn inspanningen ben ik nog steeds geen helderziende 😉 en weet ik niet hoe lang een thema de hoofdrol blijft spelen.
Zolang je maar plannen maakt, leerde ik van mijn papa. Plannen maken, doelen stellen en stretchen.
Mijn volgende doelstelling is dus een mooie single uitbrengen én een volwaardige show schrijven die theater-waardig is. Die voorstelling kan je een eerste keer bekijken op 21 oktober in Theater ‘t Klokhuis in Antwerpen (meer info volgt nog).
En verder.. dat zien we dan wel weer….
En ‘remember’, als het vandaag niet loopt zoals je ‘t graag had gezien, hand op je kin, peinzend wrijven en mompel…”mmm, interessant”.
Veel plezier bij alles wat je doet!
Liefs
Jill